Stichting Ripe For Harvest Ministry
Ripe For Harvest is een christelijke stichting zonder winstoogmerk die in Awasa
te Ethiopië zendingswerk van een lokale kerk ondersteunt.
De stichting heeft haar zetel in de gemeente Rotterdam.
Kvk-nummer 84332182
RSIN 863172830
Opgericht
De stichting is opgericht bij notariële akte op 28 oktober 2021.
Op initiatief van een aantal gelovigen met een christelijke identiteit en deel uitmaken van de Evangelische Kerk in Nederland, met grote toewijding zich inzetten om het Evangelie van Jezus Christus te verspreiden samen met
medegelovigen.
Beleidsplan 2022 -2025
Het meerjarenbeleidsplan is gericht op evangeliseren.
Het doel is om iedereen te bereiken met het evangelie van Jezus Christus en dit evangelie te verspreiden naar plaatsen die nog niet bereikt zijn in Ethiopië.
De stichting wil vanuit de relatie met de Here Jezus mensen bereiken en dienstbaar zijn. Voorts wil zij het uitdragen en onderwijzen vanuit de Bijbel.
De stichting tracht haar doel te bereiken met behulp van zendelingen uit lokale kerken in Awasa door het verstrekken van advies aan de zendelingen en hun gezinnen, financieel ondersteuning te geven met betrekking tot basisbehoeften, en geestelijke voeding geven door middel van trainingen, workshops en bidstonds te organiseren.
De stichting richt zich met name op de zendelingen die in alle gemeenschappen het evangelie van Jezus Christus brengen, daarnaast de visie hebben om te verbinden en actief maatschappelijk betrokken zijn; zij werkt tot en bouwt aan een liefdevolle en hoopvolle samenleving waar mensen verbondenheid gaan ervaren met de Here Jezus Christus en met elkaar.
Doel van de stichting
De stichting heeft als doel om iedereen te bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Het evangelie van Jezus Christus te verspreiden naar plaatsen die nog niet bereikte zijn in Ethiopië. Het goede nieuws doorgeven, vanuit de relatie met de Here Jezus en mensen bereiken en dienstbaar zijn. Het uitdragen en onderwijzen vanuit de Bijbel, het Woord van God. De stichting bereikt haar doel door middel van zendelingen uit lokale kerken. Het verstrekken van advies aan de zendelingen en hun gezinnen, financieel ondersteuning geven met betrekking tot basisbehoefte en geestelijk voeding geven doormiddel van trainingen, workshops en bidstond te organiseren. De stichting richt zich met name op de zendelingen die in alle gemeenschappen het evangelie van Jezus Christus brengen, daarnaast de visie hebben om te verbinden en actief maatschappelijk betrokken te zijn en werkt tot en bouwen aan liefdevolle en hoopvolle samenleving waar mensen verbondenheid gaan ervaren met de Here Jezus Christus en met elkaar.
Evangeliseren
Gericht op het Evangelie van Jezus Christus te verspreiden.
Evangeliseren en groei van mensen met passie voor Jezus en voor elkaar en voor de samenleving door het goede nieuws door te geven. Om dat doel te kunnen verwezenlijken zorgt de stichting in samenwerking met de lokale kerken dat in verbondenheid met elkaar een team vormen om op pad te gaan om het evangelie te verspreiden en kerkgemeenten te onderwijzen en zorgt dat een goede atmosfeer gecreëerd wordt. De stichting is als het ware de steunpilaar voor de zendelingen in de lokale kerken. Samen bruggen bouwen, met elkaar kennis delen, onze verschillen waarderen, luisteren en focussen op de gemeenschappelijke belangen. De stichting werkt in broederschap om de andere te bereiken op een praktische manier. Samen zingen, samen bidden, samen de Here Jezus loven en prijzen, samen leren, kortom; omzien naar elkaar. Dit alles doen we omdat we één zijn in de naam van Jezus.
Jezus Christus staat centraal. Wij zijn verbonden met elkaar door Hem en in Hem. Samen kunnen we tot bloei komen en veel vruchten dragen.
Bestuur
Het bestuur van de stichting bestaat uit minimaal 3 natuurlijke personen.
Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester.
Bestuursleden worden gekozen voor een periode van drie jaar; zij treden af volgens een rooster van aftreden. Aftredende bestuursleden zijn te allen tijde herkiesbaar.
Beloningsbeleid
Het bestuur verricht haar taken onbezoldigd. Ze ontvangen geen vergoedingen voor hun werkzaamheden. Alleen werkelijke gemaakte onkosten worden vergoed. Er zijn geen medewerkers in dienst.
Onkostenvergoeding
Bij de declaratie dienen bewijsstukken te worden gevoegd. De declaratie dient voor akkoord te zijn geparafeerd door de voorzitter en wordt daarna binnen twee weken door de penningmeester overgemaakt op de rekening van betrokkene.
Vergaderingen
Minimaal drie maal per jaar wordt door het bestuur een vergadering belegd ten huize van één van de bestuursleden. Van deze vergaderingen worden door de secretaris notulen gemaakt die worden toegezonden aan alle bestuursleden en gearchiveerd door de secretaris. Daarenboven vergadert het bestuur zo dikwijls als de voorzitter of tenminste twee leden van het bestuur dit wensen. Een bestuursvergadering is tot besluiten bevoegd als de meerderheid van de bestuursleden aanwezig is. Ieder bestuurslid heeft één stem.
Boekhouding en controle
De penningmeester, of een door hem aangewezen boekhouder, houdt de stand
van ontvangsten en uitgaven bij en maakt in januari een jaarverslag over het voorgaande jaar t.b.v. het bestuur.
Jaarlijks wordt door de penningmeester een begroting voor het komende jaar vastgesteld; in de vergadering van het bestuur wordt deze begroting vastgesteld. Het financiële jaarverslag kan gecombineerd worden met het jaarverslag van de secretaris. Het financiële verslag wordt op de website van de stichting gepubliceerd. Jaarlijks wordt de boekhouding en de staat van baten en lasten gecontroleerd door het bestuur.
Website
De stichting beschikt over een website onder de naam: www.rfhministry.nl De website wordt regelmatig voorzien van nieuws en actualiteiten over het werk van de stichting. Er is door het bestuur een webmaster aangesteld. Deze webmaster kan een persoon van buiten het bestuur zijn. De input voor de website kan door alle bestuur via de voorzitter worden aangeleverd bij de webmaster. Na goedkeuring door de voorzitter zorgt de webmaster ervoor dat de wijzigingen/aanvullingen binnen drie werkdagen op de site staan.
Nieuwsbrief
Minimaal vier keer per jaar wordt door het bestuur een nieuwsbrief opgesteld die wordt toegezonden aan donateurs en belangstellenden. Deze nieuwsbrief kan op verzoek ook per post worden verstuurd. In deze nieuwsbrief wordt de gang van zaken betreffende het reilen en zeilen van de stichting en de gang van zaken in Ethiopië op het zendingsveld vermeld.
Donateurs
De inkomsten van de stichting worden bijeengebracht door donateurs, kerken, scholen, bedrijven en organisaties voor “goede doelen”.
Donateurs zijn natuurlijke- of rechtspersonen die op basis van vrijwilligheid het de stichting ondersteunen. Dat kan zijn door eenmalige bedragen of door een van te voren vastgelegde periodieke ondersteuning.
Werkwijze, fondsenwerving en beheer/besteding gelden
Het werk wordt vanuit Nederland aangestuurd en gecontroleerd. Minstens eens per maand is er telefonisch contact met de lokale kerk in Awasa.
De stichting is bezig met het werven van fondsen. Hopelijk melden een groep van trouwe donateurs, die maandelijks een bedrag beschikbaar stellen, daarnaast verwachten we giften binnen.
Het geld dat binnenkomt komt grotendeels rechtstreeks ten goede aan het verwezenlijken van het doel, het bestuur van stichting verricht de activiteiten geheel belangeloos. Van de inkomsten worden alleen de werkelijk gemaakte kosten betaald (zoals accountantskosten).
Contactgegevens
Stichting Ripe For Harvest Ministry (RFH)
Kelloggplaats 281
3068 JH Rotterdam
E-mailadres info@rfhministry.nl
Website www.rfhministry.nl